Składniki:
1 puszka ciecierzycy
1 puszka mleka koksowego light
1 marchewka
1 cebula
2 duże pomidory
1/2 czerwonej papryki
1 mała cukinia
100 g makaronu
sól, pieprz
słodka papryka
sos chili
Przygotowanie:
Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać pokrojoną w krążki marchewkę i podsmażyć 2-3 minuty. Obrane pomidory, paprykę i cukinie pokroić w kostkę i dodać do cebuli razem z ciecierzycą (z zalewą). Przyprawić, zalać mlekiem kokosowym i gotować 10-15 minut. Dodać makaron i gotować aż zmięknie. Smacznego 🙂
Składniki na 2 porcje
- Ciecierzyca gotowana: 240g / 391 kcal
- Pomidor: 300g / 54 kcal
- Marchew: 50g / 20 kcal
- Cebula: 100g / 40 kcal
- Makaron: 100g / 364 kcal
- Papryka: 70g / 21 kcal
- Cukinia: 200g / 34 kcal
- Mleko kokosowe: 160g / 315 kcal
1239 kcal łącznie
Węglowodany: 180 g
Tłuszcze: 41 g
Białko: 40 g
619 kcal / porcja
Węglowodany: 90 g
Tłuszcze: 20 g
Białko: 20 g
Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com
Pyszna i pożywna zupka, idealna na jesienne dni.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zgadza się 🙂
PolubieniePolubienie