Zupa z ciecierzycą i mlekiem kokosowym

Składniki:

1 puszka ciecierzycy

1 puszka mleka koksowego light

1 marchewka

1 cebula

2 duże pomidory

1/2 czerwonej papryki

1 mała cukinia

100 g makaronu

sól, pieprz

słodka papryka

sos chili

Przygotowanie:

Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać pokrojoną w krążki marchewkę i podsmażyć 2-3 minuty. Obrane pomidory, paprykę i cukinie pokroić w kostkę i dodać do cebuli razem z ciecierzycą (z zalewą). Przyprawić, zalać mlekiem kokosowym i gotować 10-15 minut. Dodać makaron i gotować aż zmięknie. Smacznego 🙂

Składniki na 2 porcje

  • Ciecierzyca gotowana: 240g / 391 kcal
  • Pomidor: 300g / 54 kcal
  • Marchew: 50g / 20 kcal
  • Cebula: 100g / 40 kcal
  • Makaron: 100g / 364 kcal
  • Papryka: 70g / 21 kcal
  • Cukinia: 200g / 34 kcal
  • Mleko kokosowe: 160g / 315 kcal

1239 kcal łącznie
Węglowodany: 180 g
Tłuszcze: 41 g
Białko: 40 g

619 kcal / porcja
Węglowodany: 90 g
Tłuszcze: 20 g
Białko: 20 g

Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com

2 uwagi do wpisu “Zupa z ciecierzycą i mlekiem kokosowym

Dodaj komentarz