Pasta kanapkowa z tuńczykiem

Pasta kanapkowa z tuńczykiem – sposób na proste i pyszne śniadanie

Lubicie pasty kanapkowe? Ja uwielbiam. Dziś na śniadanie podałam prostą pastę kanapkową z tuńczykiem. Kilka składników, chwila przygotowań i pasta gotowa. Do tego bułeczka lub inne pieczywo, gorąca herbata i nic więcej nie trzeba. Takie proste śniadanie czasem jest najlepsze. Zgodzicie się?

Składniki:

  • około 130 g tuńczyka w sosie własnym
  • 4 jajka M
  • 2 łyżki naturalnego jogurtu
  • 1 łyżka posiekanego pora
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Studziły, obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Do jajek dodajemy osadzonego tuńczyka, posiekany por, jogurt i doprawiamy wszystko do smaku solą i pieprzem. Mieszamy składniki. Pasta gotowa.

Pastę podajemy w towarzystwie ulubionego pieczywa. Sprawdzi się też do posmarowania tortilli.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz