Pasta kanapkowa z tuńczykiem – sposób na proste i pyszne śniadanie
Lubicie pasty kanapkowe? Ja uwielbiam. Dziś na śniadanie podałam prostą pastę kanapkową z tuńczykiem. Kilka składników, chwila przygotowań i pasta gotowa. Do tego bułeczka lub inne pieczywo, gorąca herbata i nic więcej nie trzeba. Takie proste śniadanie czasem jest najlepsze. Zgodzicie się?
Składniki:
- około 130 g tuńczyka w sosie własnym
- 4 jajka M
- 2 łyżki naturalnego jogurtu
- 1 łyżka posiekanego pora
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studziły, obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Do jajek dodajemy osadzonego tuńczyka, posiekany por, jogurt i doprawiamy wszystko do smaku solą i pieprzem. Mieszamy składniki. Pasta gotowa.
Pastę podajemy w towarzystwie ulubionego pieczywa. Sprawdzi się też do posmarowania tortilli.
Smacznego