września 12, 2021

Lody dla diabetyków w Pracowni Lodów

Osoby chorujące na cukrzycę czy insulinooporność często mają problem, gdy chcą zjeść coś na mieście. Szczególnie, gdy mają ochotę na jakiś deser.

Choć jednak znalezienie dobrej przekąski może być trudne, nie jest niemożliwe, co doskonale udowadnia choćby Pracownia Lodów mieszcząca się w Koszalinie. Niemal zawsze mają w ofercie lody bez cukru, choć to, na jaki smak akurat traficie zależy od dnia i inwencji twórczej pracowników 😄


W tym tygodniu można było spróbować m.in. lodów szpinakowo-bananowych na mleku kokosowym, połączenia jarmużu, kokosa, mango i banana czy lodów pomidorowo-truskawkowych z bazylią. Choć niektóre połączenia wydają się wzięte z kosmosu to smakują naprawdę dobrze. Wczoraj udało mi się kupić lody marchwiowo-gruszkowe - choć nie zawierały grama cukru, były naprawdę słodkie.

Co istotne lody można zakupić zarówno w klasycznym wafelku, jak i w kartonowym pudełeczku, cukier więc nie grozi nam z żadnej strony 😉

Możecie też kupić je na wynos - półkilogramowe porcje sprzedawane są w styropianowych pojemnikach, które utrzymują przez jakiś czas niską temperaturę, abyście mogli dowieźć lody do domowej zamrażarki.

Jeśli więc będziecie w Koszalinie lub okolicach nie zapomnijcie odwiedzić Pracowni Lodów!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Z notatnika dietetyka , Blogger