Do wyjścia z kumplami zostało Tobie pół godziny, a jeszcze nie jadłeś obiadu? A może ukochana niespodziewanie odwiedziła Cię w porze obiadowej? Nie zastanawiaj się jakie danie w takiej sytuacji przygotować. Postaw na klasykę, która praktycznie robi się sama! My proponujemy spaghetti w 15 minut. Nie wierzysz, że się da? To spróbuj!
Składniki:
500 g mięsa mielonego, najlepiej wołowego,
500 g passaty pomidorowej,
makaron typu spaghetti, np. do gotowania w 2 minuty,
przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano,
odrobina oleju,
tarty parmezan.
Przygotowanie:
Wlewamy wodę do garnka, solimy ją i czekamy aż się zagotuje. Makaron spaghetti łamiemy w pół, by szybciej i łatwiej się ugotował. Wrzucamy makaron do garnka po zagotowaniu wody i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelnię wylewamy olej i podsmażamy rozdrobnione mięso mielone. Przyprawiamy je solą i pieprzem. Po podsmażeniu mięsa dodajemy w całości passatę pomidorową, a następnie całość przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią oraz oregano. Gotujemy przez około 3 minuty.
Na talerz wykładamy makaron, polewamy go sosem, a następnie posypujemy tartym parmezanem.