poniedziałek, 30 sierpnia 2021

Passata z warzywami i makaronem

 


Składniki :

  • ok. 1/2 l passaty
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 marchewki
  • duża cebula
  • mała cukinia
  • średnia czerwona papryka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia


Przygotowanie:
  1. Makaron ugotować
  2. Fasolę osączyć na sicie
  3. Cebulę obrać pokroić w pół krążki
  4. Umytą paprykę pokroić w piórka, obraną ze skórki cukinię w dość grubą kostkę, podobnie marchew
  5. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem przesmażyłam krótko cebulę, dodałam paprykę
  6. Do garnuszka z odrobiną wody wrzuciłam marchew, potem dodałam przesmażoną cebulę i cukinie, gotowałam pod przykryciem krótko ( jeśli trzeba dodać oleju) na koniec wsypałam fasolę i zalałam passatą
  7. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.

                                    

3 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie
    Pozdrawiam serdecznie 🌞🌞💗🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ładnie się prezentuje, jeszcze nigdy nie jadłem tego dania, ale widzę, że wygląda smakowicie, tak na obiad w sam raz. Pozdrawiam ciepło. ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękne są dania z czerwoną papryką. Są wspomnieniem wakacji.
    Serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...