Piszinger w zupełnie nowej wersji

Przepis na tego niezwykłego piszingera dostałam od mojej koleżanki Ewy. Dziękuję serdecznie, bo to idealne połączenie słodkiego i lekko kwaskowego smaku powideł.

Czas przygotowania: 30 min

Czas chłodzenia: kilka godzin

YouTube player

 

Składniki: (na 5 kwadratowych wafli)

  • opakowanie kwadratowych wafli (5 sztuk)
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 puszka masy krówkowej o smaku kakaowym 460 g
  • ok. 200 g powideł śliwkowych

Przygotowanie:

  • Miękkie masło ubij mikserem na puch
  • Dodaj masę krówkową i dokładnie połącz
  • Podziel masę na trzy części
  • Posmaruj pierwszy i drugi wafel masą krówkową
  • Trzeci wafel posmaruj powidłami
  • Czwarty ponownie masą krówkową
  • Gotowe wafle owiń folią spożywczą lub aluminiową
  • Obciąż ciężką deską lub innym naczyniem
  • Wstaw do lodówki na kilka godzin
  • Po tym czasie pokrój i podawaj

piszinger2

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments