Jajka faszerowane tuńczykiem i cebulką

Pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane tuńczykiem, cebulką i majonezem. Smakują wyśmienicie, idealne nie tylko na imprezową przystawkę, kolację czy święta. Znikną w mig z talerza i każdy z chęcią sięgnie po dokładkę.

Składniki:

  • 5 jaj
  • 1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym
  • pół mniejszej cebulki
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki majonezu

Przygotowanie:

  • ugotowane jajka obieramy z łupiny i przekrawamy na pół. Do miski wykładamy żółtka i rozgniatamy je widelcem.
  • tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy przy pomocy widelca, cebulkę kroimy w drobną kostkę, szczypiorek siekamy.
  • Do rozdrobnionych żółtek dodajemy tuńczyka, cebulkę, 3/4 szczypiorku. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy z majonezem.
  • gotowy farsz nakładamy łyżeczką do białek jaj. Gotowe jaka układamy na talerzu/półmisku. Dekorujemy pozostałym szczypiorkiem.
  • gotowe jajka najlepiej schłodzić przed podaniem.

Zdjęcia

About Kasia

Witam Cię serdecznie na moim Blogu. Nazywam się Kasia. Na co dzień jestem szczęśliwą żoną i mamą która kocha gotować i piec ciasta. Przez żołądek do serca :). Lubię bazować na łatwo dostępnych i prostych produktach. Wśród moich przepisów każdy powinien znaleźć coś dla siebie :).

View all posts by Kasia →

One Comment on “Jajka faszerowane tuńczykiem i cebulką”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *