niedziela, 25 lipca 2021

"Italia do zjedzenia" Bartek Kieżun

Jak i w poprzednich spotkaniach moich z Bartkiem Kieżunem czyli Portugalia do zjedzenia i Stambuł do zjedzenia, tak i teraz nie zawiodłam się i na chwilę przeniosłam do słonecznej Italii.
Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. 
Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku.
Tak jak i w poprzednich książkach i tutaj Bartek Kieżun zabiera nas w podróż po Włoszech.
Podziwiamy sztukę, architekturę danego regionu Włoch aby potem zanurzyć się w smakowitach daniach tegoż regionu.
Cała książka to piękne opowieści i cudowne zdjęcia.
Ja po przeczytaniu od razu chciałam jechać do Włoch - pandemia mnie przystopowała 😉
Do kompletu Bartek zamieszcza przepisy na potrawy które warto przygotować z dostępnych u nas produktów.
Oczywiście że przygotuję niejedno danie z książki Kieżuna.
Polecam do poczytania i do zjedzenia.
Tytuł: Italia do zjedzenia
Autor: Bartek Kieżun
książka kucharska, kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo: Buchmann
Wydanie I 2017 rok
Wydanie II 2018 rok
stron 304

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger