Pieczona rzodkiewka – post dr Dąbrowskiej
Jeśli szukacie pomysły na niebanalne podanie rzodkiewki -koniecznie wypróbujcie ten przepis – bo czemu by nie upiec jej?
Ja byłam zaskoczona efektem.
To danie zostało przygotowane zgodnie z regułami postu warzywno owocowego dr Dąbrowskiej i muszę przyznać, że surowa rzodkiewka a pieczona rzodkiewka to zupełnie inne dania, zupełnie inaczej sycące.
Po inne przepisy zapraszam do zakładki Dieta Dr Dąbrowskiej.
PRZEPIS PIECZONA RZODKIEWKA
Składniki na 1 porcję:
- 2 pęczki rzodkiewek
- przyprawa do sałatek domowa – przepis
- sól
Jak zrobić pieczoną rzodkiewkę:
- Najpierw rzodkiewki obrywamy od listków (listki można wykorzystać i zrobić z nich inne danie – są jadalne).
- Następnie rzodkiewki myjemy.
- Potem rzodkiewki kroimy w połówki lub ćwiartki.
- Zaraz potem warzywa wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Następnie oprószamy przyprawami.
- Potem pieczemy ok 20 min w 180st.