Prosta tarta truskawkowa bez pieczenia
Składniki na spód:
- 300 g markiz czekoladowy ( użyłam Hit)
- 50 g gorzkiej czekolady
- 50 g masła
Składniki na nadzienie:
- 250 g serka mascarpone
- 1/2 szkl. kremówki 30%
- 3 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:
- truskawki
Sposób wykonania:
- Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do zmielonych markiz. Całość dokładnie ze sobą połączyć i wyłożyć formę wysmarowaną masłem. Odstawić do lodówki na 30 minut.
- Kremówkę ubić na sztywno, dodać mascarpone i cukier puder. Dokładnie połączyć i wyłożyć na spód tarty. Udekorować truskawkami.
- Ciasto chłodzić przez kilka godzin w lodówce.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz