wtorek, 6 lipca 2021

Surówka z kiszonych ogórków i cebuli przepis nr. 2

Surówka do obiad, surówka do grilla, surówka do ryby...

 
Jaka surówka do obiadu? Co Agnieszka zrobiła jako dodatek do pulpetów? Taka surówka nie musi być tylko dodatkiem do pulpetów. Świetnie nadaje się jako surówka do grilla, lub surówka do ryby. Mamy surówkę na obiad, a raczej dopiero pomysł na surówkę, więc spokojnie możecie obejrzeć przepis na surówkę z ogórków małosolnych, który proponuje Agnieszka. 
 

Link do filmu z przepisem
 

 



Składniki:
  • kilka ogórków kiszonych
  • jedna cebula
  • oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wkładamy składniki do salaterki, polewamy oliwą i dokładnie mieszamy. Po spróbowaniu w razie potrzeby możemy doprawić solą i pieprzem. 
Taka surówka najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce, więc warto ją przygotować z pół godziny wcześniej.

Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz