Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Sos truskawkowy

 

sos truskawkowy


Sos truskawkowy.

Prosty i szybki przepis na sos truskawkowy z dodatkiem soku z cytryny, cukru i śmietanki. Idealny sos do makaronu, knedli albo ryżu. Przygotowanie jest banalnie proste, wszystkie składniki umieszczamy w blenderze, miksujemy i gotowe. Ten sos truskawkowy można podać na ciepło, pamiętając, aby użyć śmietanki 30%



Sos truskawkowy składniki:

  • 450 g truskawek, umytych, bez szypułek i pokrojonych na mniejsze kawałeczki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3-4 łyżki śmietany 18% lub 30%

Przepis na sos truskawkowy.


Krok 1.
  • Wszystkie składniki na sos truskawkowy zmiksować, doprawić do smaku i podawać na zimno lub po podgrzaniu.
Miłego gotowania!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger