Bułeczki ze szpinakiem i fetą

Bułeczki ze szpinakiem i fetą to propozycja na danie dla miłośników szpinaku, znudzonych zwykłymi kanapkami na kolację.

Bułeczki ze szpinakiem i serem feta to prosta i smaczna przekąska, która idealnie nada się na imprezowy stół, lub na szybką kolację na ciepło. Do przygotowania tej przekąski zostały wykorzystane bułki do hot dogów, więc danie jest szybkie w przygotowaniu i nie wymaga wiele pracy. Przekąska mimo niewielu składników jest pożywna i sycąca. Jeśli lubisz połączenie szpinaku z serem feta, to ten przepis jest dla Ciebie!

PRZEPIS NA BUŁECZKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ

Składniki

  • 4 bułki na hot-dogi z dziurką
  • 150 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego
  • 80 g sera feta
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • szczypta chili
  • sól, pieprz

Przygotowanie

1. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na łyżce masła. Następnie dodajemy szpinak i całość dusimy do całkowitego rozmrożenia szpinaku.

2. Kolejno dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy.

3. Wyłączamy duszący się szpinak i dodajemy do niego pokrojony w kostkę ser feta.

4. Całość mieszamy do uzyskania jednolitego farszu.

5. Przygotowanym farszem wypełniamy bułki, przekładamy na blaszkę i wstawiamy do nagrzanego do 200 C piekarnika. Pieczemy około 10 minut. Można także podpiec w opiekaczu.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

siedem − 2 =