Warstwowy deser z tapioki

Składniki:

100 g ziarenek tapioki

2 szklanki mleka

1-2 łyżki słodzidła

1/2 łyżeczki pasty waniliowej

20 g gorzkiej czekolady

100 g borówek

100 g truskawek

1 saszetka kisielu typu gorący kubek

Przygotowanie:

Tapiokę zalać mlekiem i gotować na średnim ogniu dopóki ziarenka nie zrobią się przezroczyste. Wymieszać ze słodzidłem i podzielić na pół. Połowę wymieszać z pastą waniliową, drugą połowę z czekoladę. Masę przełożyć do pucharków. Owoce wrzucić do garnuszka i gotować na średnim ogniu kilka minut, a następnie wymieszać z kisielem i wylać na wierzch tapioki. Schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. Smacznego 🙂

4 uwagi do wpisu “Warstwowy deser z tapioki

Dodaj komentarz