Składniki:
100 g ziarenek tapioki
2 szklanki mleka
1-2 łyżki słodzidła
1/2 łyżeczki pasty waniliowej
20 g gorzkiej czekolady
100 g borówek
100 g truskawek
1 saszetka kisielu typu gorący kubek
Przygotowanie:
Tapiokę zalać mlekiem i gotować na średnim ogniu dopóki ziarenka nie zrobią się przezroczyste. Wymieszać ze słodzidłem i podzielić na pół. Połowę wymieszać z pastą waniliową, drugą połowę z czekoladę. Masę przełożyć do pucharków. Owoce wrzucić do garnuszka i gotować na średnim ogniu kilka minut, a następnie wymieszać z kisielem i wylać na wierzch tapioki. Schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. Smacznego 🙂
Wygląda bardzo kusząco… choć tapioka to dla mnie nowość.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja kupiłam na spróbowanie, zaciekawiła mnie, polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Ale pysznosci
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie