Marynowana kiełbasa z grilla


Marynowana kiełbasa z grilla

Kiełbasa jest najczęstszym składnikiem każdej grillowej imprezy. Jak ją przyrządzić, aby uczynić z niej prawdziwy przysmak? Wystarczy na 2-3 godziny przed grillowaniem posmarować kiełbaski aromatyczną marynatą. Wówczas zachowują one soczystość i nabierają wspaniałego smaku. Polecam!

 

 

Składniki:

6-7 kiełbas wieprzowych (u mnie kiełbasa polska)

  • Marynata:

3 łyżki miodu

2 łyżki musztardy sarepskiej

4 łyżki musztardy francuskiej

4 łyżki oliwy

2 łyżki koncentratu pomidorowego

2 łyżki klasycznej przyprawy do grilla

 

 

*** Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w miseczce ***

*** Całość dokładnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą konsystencję  ***

*** Kiełbasę nacinamy z dwóch stron – najlepiej w kratkę. Umieszczamy na tacce do grilla i smarujemy z każdej strony marynatą. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny ***

*** Grillujemy z dwóch stron, na rozgrzanym ruszcie, do uzyskania odpowiedniego stopnia wysmażenia ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • PRZEPISY NA GRILLA! DANIA Z RUSZTU, SAŁATKI I DODATKI DO POTRAW Z GRILLA PRZEPISY TUTAJ

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ

 

 

KOMENTARZE