Składniki:
100 g kaszy jaglanej
2 jajka
2 łyżeczki przyprawy do szarlotki lub cynamonu
1 słoik prażonych jabłek
40 g płatków owsianych
40 g daktyli
20 g orzechów włoskich
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną ugotować w 1 szklance wody, przestudzić, 1 łyżkę odłożyć, resztę wymieszać z jajkami i przyprawa do szarlotki. Wyłożyć na blaszkę i wstawić do piekarnika nagrzanego do do 180 stopni na 20-30 minut. Na podpieczony spód wyłożyć jabłka. Płatki zmiksować w blenderze z daktylami i orzechami, wymieszać z odłożoną kaszą i posypać szarlotkę. Piec całość jeszcze 25 minut. Smacznego 🙂
Składniki na 4 porcje
- Kasza jaglana: 100g / 378 kcal
- Jabłko: 400g / 208 kcal
- Płatki owsiane: 40g / 146 kcal
- Daktyle (suszone): 40g / 110 kcal
- Orzechy włoskie: 20g / 130 kcal
- Jajko: 2 sztuki / 120g / 171 kcal
1143 kcal łącznie
Węglowodany: 185 g
Tłuszcze: 30 g
Białko: 34 g
285 kcal / porcja
Węglowodany: 46 g
Tłuszcze: 7 g
Białko: 8 g
Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com
Doskonała wersja szarlotki dla dbających o linie, z chęcią skorzystam z przepisu 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i życzę smacznego 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Jaki fajny pomysł na szarlotkę, na pewno warto wypróbować 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
kocham takie ciacha!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
😀
PolubieniePolubienie
Kasiu nie przestajesz zaskakiwać! Genialny pomysł na szarlotkę:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Miałam smaka i musiałam coś wykombinować 🙂
PolubieniePolubienie