piątek, 30 kwietnia 2021

Rurki ze śmietaną

 





ciasto francuskie - 1 op
cukier perlisty
jajko-1 szt
masło
śmietana 30% - 200 ml
cukier puder - 1 łyżka
śmietan fix - 1 op

Ciasto francuskie pokroić na długie paski.
Dużą blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 180stC.
każdą rurkę smarujemy masłem i owijamy paskiem ciasta, układamy na blaszce wyłożonej papierem , smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem perlistym.
pieczemy ok 20 minut.
po upieczeniu zdejmujemy z rurek i zostawiamy do wystygnięcia.
Śmietanę 30% ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodajemy śmietan - fix i jeszcze chwile razem miksujemy.
Śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy z obu stron rurki. 


1 komentarz:

  1. zapraszam do grupy gdzie można promowac swoje strony https://www.facebook.com/groups/2578124759169911

    OdpowiedzUsuń