Wafle w czekoladzie są jedną z ulubionych słodkich przekąsek mojego dziecka. Zabieramy je na nasze leśne i rowerowe wycieczki, ale świetnie nadają się też jako baza do przygotowania deserowych kanapek. Podane z delikatnym kremowym twarożkiem, malinami i truskawkami smakują naprawdę świetnie, a udekorowane jadalnymi kwiatami prezentują się wiosennie i uroczo.
2-3 porcje:
- Lekkie wafelki z owsem w mlecznej czekoladzie (2 opakowania)
- 100 g naturalnego twarożku kanapkowo-sernikowego
- Łyżeczka liofilizowanej truskawki
- Łyżeczka liofilizowanej maliny
- 3-4 maliny
Dodatkowo:
- Truskawki i maliny do ozdoby
- Jadalne kwiaty
Twarożek miksujemy z liofilizowanymi owocami oraz malinami.
Smarujemy nim wafelki w czekoladzie.
Dekorujemy je pokrojonymi truskawkami, malinami oraz jadalnymi kwiatami.
Smacznego :)
Wpis powstał we współpracy z Sonko.
Brak komentarzy