Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

20 kwietnia 2021

Zupa w stylu azjatyckim




ednoporcjowa, szybka zupa w sam raz na ekspresowy obiad lub do "pudełka" w pracy. 1 porcja


SKŁADNIKI:

130g piersi z kurczaka

40g marchewki

30g cebuli

30g kiełków fasoli mung marynowanej

łyżka oleju

sól, pieprz, curry, pieprz cayenne

imbir, gałka muszkatołowa

30g Cooking Oat (np

Alpro)- wegański zamiennik śmietanki kremówki - lub zwykła kremówka

25g makaronu ryżowego

ok. szklanka wody


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebulę i marchewkę kroimy, podsmażamy na oleju w rondelku. Dodajemy umyte, pokrojone w kostkę mięso z kurczaka i smażymy na wolnym ogniu aż się zarumieni. Dolewamy wodę i przyprawy, dusimy około 15-20 minut. W tym czasie przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy zupa będzie gotowa dodajemy śmietankę lub zamiennik smietanki i marynowane kiełki fasoli Mung. Zupę podajemy z ugotowanym makaronem i posypujemy świeżo posiekanym szczypiorkiem.

Autor; Eliza P. 

1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...