Tortellini z warzywami

Składniki:

1 opakowanie świeżego makaronu tortellini, u mnie z ricottą i szpinakiem

1 marchewka

1 cukinia

1/2 papryki

2-3 łodygi selera naciowego

1 puszka pomidorów

sól, pieprz

słodka papryka

chili

kurkuma

zioła prowansalskie

czosnek granulowany

Przygotowanie:

Cukinię i marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, paprykę i łodygi selera pokroić. Warzywa wrzucić do garnka, dodać pomidory i przyprawy, podlać niewielką ilością wody i dusić pół godziny. Dodać tortellini (suche najpierw ugotować) i dusić do miękkości makaronu. Przed podaniem posypać zieleniną. Smacznego 🙂

Składniki na 2 porcje

  • Tortellini: 450g / 841 kcal
  • Marchew: 60g / 24 kcal
  • Cukinia: 200g / 34 kcal
  • Papryka: 100g / 31 kcal
  • Seler naciowy: 100g / 16 kcal
  • Pomidory z puszki: 400g / 84 kcal

1030 kcal łącznie
Węglowodany: 130 g
Tłuszcze: 33 g
Białko: 48 g

515 kcal / porcja
Węglowodany: 65 g
Tłuszcze: 16 g
Białko: 24 g

Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com

6 uwag do wpisu “Tortellini z warzywami

Dodaj komentarz