Składniki:
1 opakowanie świeżego makaronu tortellini, u mnie z ricottą i szpinakiem
1 marchewka
1 cukinia
1/2 papryki
2-3 łodygi selera naciowego
1 puszka pomidorów
sól, pieprz
słodka papryka
chili
kurkuma
zioła prowansalskie
czosnek granulowany
Przygotowanie:
Cukinię i marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, paprykę i łodygi selera pokroić. Warzywa wrzucić do garnka, dodać pomidory i przyprawy, podlać niewielką ilością wody i dusić pół godziny. Dodać tortellini (suche najpierw ugotować) i dusić do miękkości makaronu. Przed podaniem posypać zieleniną. Smacznego 🙂
Składniki na 2 porcje
- Tortellini: 450g / 841 kcal
- Marchew: 60g / 24 kcal
- Cukinia: 200g / 34 kcal
- Papryka: 100g / 31 kcal
- Seler naciowy: 100g / 16 kcal
- Pomidory z puszki: 400g / 84 kcal
1030 kcal łącznie
Węglowodany: 130 g
Tłuszcze: 33 g
Białko: 48 g
515 kcal / porcja
Węglowodany: 65 g
Tłuszcze: 16 g
Białko: 24 g
Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com
lekko i pysznie:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie tak 👍😊
PolubieniePolubienie
Pyszne i jakie pięknie kolorowe połączenie! ❤
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
Świetny pomysł na lekki obiad, bez wysiłku 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie