Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Najlepsze ciasto biszkoptowe z jabłkami

 

biszkopt z jabłkami
Biszkopt z jabłkami.

Niesamowicie proste ciasto z owocami. Pyszny, miękki, maślany i wilgotny biszkopt z jabłkami.

     Super łatwy biszkopt z jabłkami jest tak łatwy i szybki, że można go zrobić każdego dnia tygodnia. Jest idealny na każdą okazję. Oczywiście wypełnienie jabłkami jest niesamowite, ale można użyć dowolnego rodzaju owoców. Mogą to być gruszki, śliwki, brzoskwinie a nawet truskawki.

www.e-ksiazkakucharska.pl
Biszkopt z jabłkami.

Biszkopt z jabłkami składniki:

  • 300g mąki pszennej
  • 200g masła
  • 200g cukru białego
  • 4 jajka
  • 15g proszku do pieczenia
  • 800g jabłek
  • sok z 1/2 cytryny
  • cukier puder i cynamon do posypania

Biszkopt z jabłkami przepis:


Krok 1.
  • Obrane jabłka pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, następnie pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny.
Krok 2.
  • Żółtka oddzielić od białek.
  • Masło utrzeć, dodając stopniowo cukier i żółtka.
  • Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia.
  • Białka ubić na sztywną pianę.
Krok 3.
  • Do utartego z cukrem i żółtkami masła dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki.
  • Formę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć do niej ciasto. Na wierzchu ciasta poukładać kawałki jabłek - piec około 1 godzinę w 180 stopniach lub do 'suchego patyczka'.
  • Upieczony biszkopt z jabłkami wystudzić, posypać z wierzchu cukrem pudrem wymieszanym ze szczyptą cynamonu.
Miłego gotowania!

biszkopt z jabłkami
Biszkopt z jabłkami.

www.e-ksiazkakucharska.pl
Biszkopt z jabłkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger