Jajka łódeczki

Tytuł przepis

Wystarczy odrobina fantazji i zwykłe gotowane jajka poniosą nas na fali polskich smaków i tradycji.Przepis na jajka łódeczki jest bardzo prosty. Można je przygotować na każdą okazję nie tylko na Wielkanoc.
Jajka nadziewane łódeczki

SKŁADNIKI

  • Ozdobny talerz do jajek
  • Jajka ugotowane na twardo
  • Majonez
  • Kilka plasterków salami
  • Plaster szynki drobiowej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na pół.
  2. Z każdego wyjąć żółtko, rozdrobnić widelcem i wymieszać z majonezem
  3. Napełnić połówki jajek masą żółtkową.
  4. Powkuwać wykałaczki na krawędzi jajka wraz z połówką plasterka salami
  5. Na szczycie wykałaczki nadziać mały trójkącik wykrojony z szynki

SMACZNEGO :)

instagram @zielonacukinka

Popularne posty