Przejdź do głównej zawartości
Jajka łódeczki
Tytuł przepis
Wystarczy odrobina fantazji i zwykłe gotowane jajka poniosą nas na fali polskich smaków i tradycji.Przepis na jajka łódeczki jest bardzo prosty. Można je przygotować na każdą okazję nie tylko na Wielkanoc.
SKŁADNIKI
- Ozdobny talerz do jajek
- Jajka ugotowane na twardo
- Majonez
- Kilka plasterków salami
- Plaster szynki drobiowej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na pół.
- Z każdego wyjąć żółtko, rozdrobnić widelcem i wymieszać z majonezem
- Napełnić połówki jajek masą żółtkową.
- Powkuwać wykałaczki na krawędzi jajka wraz z połówką plasterka salami
- Na szczycie wykałaczki nadziać mały trójkącik wykrojony z szynki
SMACZNEGO :)