Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Sos majonezowo-czosnkowy

 

sos majonezowo-czosnkowy
Sos majonezowo-czosnkowy.

Sos majonezowo-czosnkowy.

Kremowy i delikatny sos jogurtowy z majonezem, czosnkiem i posiekanym koperkiem. Sos majonezowo-czosnkowy doprawiony octem jabłkowym, solą oraz pieprzem. Wspaniały dodatek do sałatek, do jajek, kurczaka, szynki. Doskonały sos majonezowy do sałaty lodowej. 

Ten przepis na sos majonezowo-czosnkowy potrzebuje tylko kilku głównych składników, aby powstały najlepsze smaki:

  • czosnek - można użyć mielonego czosnku albo świeżego startego na tarce lub przeciśniętego przez praskę. Ilość warto dostosować do własnych preferencji smakowych.
  • jogurt - w przepisie używam gęstego jogurtu greckiego, daje on fajną, kremową i zwartą konsystencję sosu (fantastyczny do jajek); można jednak użyć gęstego jogurtu naturalnego, ewentualnie gęstej kwaśnej śmietany
  • koperek - może być świeży, drobno posiekany albo suszony
  • majonez - im lepszej jakości, tym całość będzie smaczniejsza.

Inne wypróbowane przepisy na inne niesamowite sosy:

Sos majonezowo-czosnkowy składniki:

  • 1/2 szklanki gęstego jogurtu greckiego
  • 1/4 szklanki majonezu
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 2 ząbki czosnku, starte na tarce
  • posiekany koperek
  • sól, pieprz i suszona, mielona cebula do smaku

Przepis na sos majonezowo-czosnkowy:

  • Wszystkie składniki starannie razem wymieszać i gotowe.
Cieszę się, że tutaj jesteś i będzie mi bardzo miło jeżeli jeszcze mnie odwiedzisz :)
Korzystaj z przepisu i koniecznie go ulepszaj :)

Miłego gotowania!

www.e-ksiazkakucharska.pl
Sos majonezowo-czosnkowy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger