środa, 24 marca 2021

Ciasto orkiszowo-jogurtowe z polewą czekoladową

Święta tuż, tuż. Na każdym rodzinnym stole znajdują się wykwintne dania i desery! Mam doskonałą propozycję na bardzo delikatne ciasto z wykorzystaniem mąki orkiszowej. Z polewą czekoladową smakuje jeszcze lepiej!




Składniki:
Ciasto
Polewa
  • 30g czekolady gorzkiej
  • 10g oleju kokosowego

Sposób przygotowania:
Ciasto
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia, skyr i aromat. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 40 minut w 180 stopniach.

Polewa
Czekoladę gorzką z olejem kokosowym rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać wyjęte i ostudzone ciasto.

Smacznego!
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz