BABKA Z AJERKONIAKIEM

 

Babka-wielkanocna-z-ajerkoniakiem

Pyszna babka z ajerkoniakiem, jest idealnym smakołykiem na Wielkanocnym stole


babka-wielkanocna

SKŁADNIKI

Szklanka cukru

5 jaj

łyżeczka  proszku do pieczenia

cukier waniliowy

szklanka mąki pszennej

3/4 mąki ziemniaczanej

szklanka ajerkoniaku

szklanka oleju

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cukier, cukier waniliowy oraz jajka zmiksować na puszystą masę, cały czas miksując wlewać na przemian ajerkoniak i olej. Mąkę z proszkiem do pieczenia dodać do masy i ponownie wymieszać . Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec około 45 minut w temperaturze 170 C . Upieczoną babkę polukrować

Smacznego


babka-z-ajerkoniakiem



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

rondel
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Copyright © 2014 Rarossa , Blogger
rarossa.blogspot.com