Kolorowa surówka z białej i czerwonej kapusty z kukurydzą i pomidorkami

Kolorowa surówka z białej i czerwonej kapusty z kukurydzą i pomidorkami Lubicie kolorowe sałatki i surówki? Ja uwielbiam 🙂 Idealny dodatek do obiadu lub samodzielny posiłek. Dziś mam dla Was przepis na pyszną kolorową surówkę z dwoma rodzajami kapusty kukurydzą i pomidorkami. Pyszna i prosta w przygotowaniu.  Kto się skusi? ??

Składniki:

  • 300 g kapusty – 150 g białek kapusty i 150 g czerwonej kapusty (proporcje nie muszą być idealne)
  • 2 małe marchewki
  • 175 g jogurtu kremowego Wieluń Mój Ulubiony
  • 1 łyżka majonezu (można pominąć)
  • szczypta granulowanego czosnku
  • 1 pełna łyżka pokrojonego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
  • 100 g małych pomidorków

Przygotowanie:

Marchewkę obieramy i ścieramy (u mnie w słupki, ale można np. na tarce na dużych oczkach, bo to nie ma większego znaczenia). Kapustę siekamy. Wszystko przekładamy do miski.

Dodajemy 3 czubate łyżki kukurydzy, pokrojone na pół pomidorki, szczypiorek, cały jogurt, szczyptę granulowanego czosnku, majonez i doprawiamy wszystko do smaku solą i pieprzem.

Składniki mieszamy łyżką. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy.

Podajemy do obiadu lub jako samodzielną surówkę.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Dodaj komentarz