babeczki z serkiem homogenizowanym + film krok po kroku

5416

składniki:
150 g mąki
100 g cukru
140 g serka homogenizowanego
80 g masła
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ok. 1/2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego

wykonanie:
Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy serek homogenizowany, jajka oraz ekstrakt. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki na muffinki, wyłożonej papierowymi papilotkami (ok. 9 szt.). Pieczemy w 170 st. C, do tzw. suchego patyczka, aż będą rumiane. Upieczone studzimy na kratce i polewamy lukrem.

składniki na lukier:
50 g cukru pudru
3 łyżeczki soku z cytryny

wykonanie:
Cukier puder dokładnie mieszamy z sokiem z cytryny. Gęstość lukru zależy od ilości dodanego soku z cytryny, jeśli chcemy uzyskać rzadszy lukier dodajemy więcej soku.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here