Składniki
300 g fileta z piersi kurczaka lub indyka
1/2 cebuli
2 łyżki oliwa z oliwek
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka octu balsamicznego
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka suszonego majeranku
1 łyżeczka suszonego oregano
szczypta soli i pieprzu
1 łyżeczka sosu chili
Przygotowanie:
Fileta pokroić w paski i lekko rozbić, wymieszać razem ze składnikami marynaty i odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny. Cebulę pokroić i na przemian z mięsem nabijać na patyczki do szaszłyków. Grillować w opiekaczu lub na patelni grillowej. Podawać z ulubionym sosem, np. tzatziki. Smacznego 🙂
Bardzo lubię takie dania 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Byle do lata 🙂 i grilla na działce 🙂
PolubieniePolubienie
Apetyczne i zdrowe danie:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Do tego ulubione dodatki i obiad gotowy 🙂
PolubieniePolubienie
Szaszłyki dla mnie to jedno z lepszych dan na grilla 🙂 ale jak widać nie potrzeba sezonu i grilla zeby zrobić świetne danie.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ale już tęskno za sezonem, bo przynajmniej działek nam nie zamkną 😉
PolubieniePolubienie