marca 04, 2021

Surówka z pora, marchwi i jabłka z olejem lnianym

Dziś pora na kolejną porcję warzyw do obiadu.

Tym razem postawiłam na klasykę, czyli surówkę z pora, marchwi i jabłka z dodatkiem oleju. Idealnie sprawdzi się do dań mięsnych, ale równie dobrze wpasuje się także w wegetariańskie obiady 😉


Surówka z pora, marchwi i jabłka z olejem lnianym - przepis na 4 porcje

Do przygotowania surówki będziesz potrzebować:

  • pora,
  • 2 marchewki,
  • 2 jabłka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 2 łyżki oleju lnianego.

Pora drobno posiekaj, marchewki i jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Warzywa wrzuć do miski, zalej olejem i dokładnie wymieszaj.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Z notatnika dietetyka , Blogger