Malinowe Szaleństwo na Gofrach



Malinowe szaleństwo na gofrach to pyszne ciasto bez pieczenia. Jest bardzo delikatne, lekkie i mega smaczne.

Ciasto składa się z lekko słodkich gofrów, masy śmietankowej i lekkiej galaretki z dodatkiem malin. Te wszystkie składniki połączone w całość dają bardzo ciekawą kompozycję smakową. Tego ciasta nie da się nie lubić.

Ciasto malinowe szaleństwo jest bardzo łatwym w przygotowaniu deserem, dlatego też, jeśli nie macie doświadczenia w kuchni, śmiało możecie zabrać się za przygotowanie tego smakołyku, który zawsze wychodzi.

Kochani, jeśli tak jak ja uwielbiacie przygotowywać ciasta bez pieczenia i lubicie lekkie i delikatne desery z dodatkiem owoców, ciasto malinowe szaleństwo będzie dla Was idealne. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.

PRZEPIS NA CIASTO MALINOWE SZALEŃSWTO NA GOFRACH



Składniki

  • 12 gofrów
  • 600 ml śmietany kremówki 30%
  • 400 g jogurtu naturalnego (typu greckiego)
  • 2 galaretki krystaliczne
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 3 galaretki malinowe
  • 600 g mrożonych malin

Przygotowanie

  • Gofry układamy na blaszce o wymiarach 25×36 cm.
  • Galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 500 ml wody.
  • Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodajemy jogurt naturalny, łyżka po łyżce.
  • Do ubitej śmietany dodajemy lekko tężejącą galaretkę.
  • Na gofry wykładamy powstałą masę śmietanową. Odstawiamy do lodówki do stężenia.
  • Galaretki malinowe rozpuszczamy w 750 ml wrzątku.
  • Ciasto wyciągamy z lodówki i układamy na nim maliny. Następnie zalewamy je lekko tężejącą galaretką malinową. Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretek.




Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3 / 5. Oddanych głosów: 2

1 komentarz

Dodaj komentarz

dziewiętnaście − 4 =