Ciasto Kubuś Puchatek

4.8
(4)

Miękkie, puszyste i aromatyczne ciasto bez pieczenia z masą budyniową przygotowaną na soku Kubuś.

Składniki

  • duża butelka soku Kubuś
  • masło 1/2 kostki – 2x
  • 3 opakowania budyniu śmietankowego
  • kremówka 2 kubki po 200 mil 30%
  • żelatyna 1 i 1/2 łyżeczki
  • ciastka herbatniki – 2 paczki
  • coś do dekoracji

Przygotowanie

Sok wlewamy do garnka trochę zostawiamy, aby rozpuścić budyń.
Gdy lekko się podgotuje, dodajemy masło. Resztę soku mieszamy z budyniem. Jak masło się rozpuści wlewamy budyń i szybko mieszamy. Będzie gęste.

Ciastka kruszymy i dodajemy pół kostki masła roztopione. Na tortownice wykładamy i dokładnie rozprowadzamy po całości. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie w małej ilości. Jak ostygnie wlewamy do śmietany.

Na ciastka wlewamy jeszcze ciepły budyń i czekamy jak ostygnie wlewamy śmietanę, a wierzch zdobimy tym co mamy.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 4

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!