Po pierwsze tradycja Juszkiewicz Aleksandra

 Na rynku wydawniczym ukazała się książka zwyciężczyni MasterChefa Po pierwsze tradycja  Aleksandry Juszkiewicz. 


Jest to poradnik kuchni polskiej, a szczególnie możemy poznać przepisy staropolskie z regionu z którego pochodzi Pani Ola

(...)"Kuchnia polska jest zaskakująca, pełna smaków i wariacji... Chciałam zaakcentować moją przynależność do jednego z najpiękniejszych miejsc w Europie – Warmii i Mazur. Dlatego właśnie znajdziecie w tej książce wiele przysmaków z tego regionu".


Zdaniem Aleksandry Juszkiewicz, nie trzeba sięgać po egzotyczne produkty, aby stworzyć potrawę doskonałą. Wystarczy bogactwo rodzimych pól, lasów i jezior. Wśród propozycji pojawiają się więc takie rarytasy, jak: leśne grzyby z proziakami, żeberka z leszcza, farszynki, plińce czy słodkie makowniki.


 Przepisy są nieskomplikowane, a składniki łatwo dostępne. Ola wiele tradycyjnych dań wzbogaciła autorską nowoczesną nutą.


Warto spróbować tej wersji kuchni Warmii i Mazur i przekonać się, jakie bogactwo smaków kryje jeden z najpiękniejszych regionów naszego kraju.(...)

Książka została podzielona na kilka rozdziałów.


Spis treści 

-zupy z tradycją

-na podkręcenie apetytu

-na duży apetyt

-ryby z mazurskich jezior

-na osłodę

Pięknie wydany kawałek wspaniałej kuchni polskiej/regionalnej.


 Proste przepisy, bardzo inspirujące. Widać, że autorka włożyła dużo pracy w tworzenie tej książki.


 
Książka super napisana .Piękne zdjęcia dań, ukazujące staropolska kuchnię w nowoczesnej odsłonie 




Brak komentarzy: