niedziela, 14 lutego 2021

Pikantny śródziemnomorski dip z ciecierzycą

Przepis na ten dip pochodzi z książki Victorii Twead "U mnie zawsze świeci słońce".
Dip jest bardzo aromatyczny, kremowy, idealny do warzyw, do kanapek lub do jedzenia łyżeczką 😉
Śródziemnomorski dip do warzyw.


Składniki:

  • 1 duży słój ciecierzycy - 400 g 
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • sól morska
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżeczki kminku
  • 2 łyżeczki ostrej papryki


Przygotowanie dipu:

  • Ciecierzycę osączyłam z zalewy, przełożyłam do misy malaksera, wlałam oliwę i zmiksowałam na gęste pure.
  • Teraz dodałam sól i pieprz oraz kminek i ponownie dokładnie zmiksowałam.
  • Przełożyłam do pojemnika, posypałam kminkiem i ostrą papryką, polałam oliwą.
  • Wstawiłam do lodówki na 30 minut.

Smacznego.
Przepis z książki Victorii Twead.
"Podróże małe i duże"
Samiec gąsiorka

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger