Kulinarna Chwila: Ciasto Migdałowe łzy Kulinarna Chwila: Ciasto Migdałowe łzy

czwartek, lutego 11, 2021

Ciasto Migdałowe łzy

 

Ciasto Migdałowe łzy

Sernik pieczony na spodzie z rogalików z dodatkiem dżemu brzoskwiniowego.Mało składników, szybko i prosto.


Forma 24 cm x 24 cm

20 porcji

55 minut czas przygotowania

Składniki:

·       300 g mini rogalików

·       1 kg twarogu sernikowego

·       460 g mleka zagęszczonego słodzonego

·       2 całe jajka

·       40 g budyniu waniliowego w proszku

·       410 g dżemu brzoskwiniowego

·       150 płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

1.   Rogaliki układamy na dnie tortownicy.



2.   Twaróg miksujemy z mlekiem, jajkami oraz budyniem.





3.   Masę twarogową wykładamy na rogaliki.



4.   Pieczemy 40 minut w 180 °C.

5.   Po upieczeniu smarujemy dżemem brzoskwiniowym i posypujemy płatkami Migdałowymi.






6.   Ciasto chłodzimy 1 godzinę.

7.   Gotowe.




8.   Smacznego.

1 komentarz: