Sernikobrownie pełne miłości

Sernikobrownie pełne miłości Walentynki zbliżają się wielkimi krokami. Jednak miłość powinno okazywać się co dnia. Zgodzicie się? Czasem wystarczy drobny gest, kilka słów lub… coś słodkiego 😉 Dziś polecam Wam proste sernikobrownie. Szybkie w przygotowaniu i naprawdę pyszne. U mnie zniknęło w mgnieniu oka. Zostały po nim już tylko slodkieokruszki 😉

Do przygotowania spodu ciasta użyłam gotowego brownie z linii La Chocolatiere Delecta. Czasem warto sięgać po takie rozwiązania 😉 A do tego prosta warstwa serowa. Wystarczy wszystko zmiksować i gotowe 😉 Jeśli szukacie szybkich przepisów na ciasto to ten będzie idealny.

 

Składniki:

Warstwa serowa:

  • 500 g twarogu sernikowego Hej! OSM Radomsko
  • 3 jajka M
  • 3/4 szkl cukru
  • 1 łyżka kropelek czekolady
  • 1 budyń waniliowy 40 g
  • 100 g masła extra Hej! OSM Radomsko

Warstwa brownie:

  • 1 opakowanie brownie La Chocolatiere Delecta
  • 4 jajka M
  • 150 g masła extra Hej!

Dodatkowo ulubione ozdoby:

– u mnie beziki, pastelowe marzenie Delecta, cukier puder

Przygotowanie:

Brownie przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ja zostawiam 1 łyżkę czekoladowych kropelek do sernika). Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (u mnie serce 25x27cm, ale może być tortownica 26 cm). Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) środkowy poziom. Pieczemy 15 minut. Po tym czasie wyciągamy i wlewamy na podpieczony spód masę serową, którą robimy w czasie pieczenia brownie.

Masa serowa: Rozpuszczamy masło, studzimy. Jajka miksujemy z cukrem i budyniem, dodajemy masło, miksujemy. Następnie dodajemy twaróg, miksujemy do połączenia. Na koniec dodajemy kropelki czekolady, mieszamy.

Ciasto wkładamy ponownie do piekarnika na 50 minut, ale od razu zmniejszamy temperaturę do 170 stopni. Ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie studzimy do końca, ściągamy obręcz i dekorujemy według uznania. U mnie cukier puder, beziki, posypka i listki świeżej mięty.

Prosto i smacznie.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz