Schab wieprzowy gotowany na parze

wpis w: dania mięsne | 0

Jeżeli lubisz mięso i lubisz potrawy przygotowywane na parze, to schab wieprzowy gotowany na parze na pewno Ci zasmakuje. Zdrowo i pysznie!

Schab wieprzowy gotowany na parze

Schab wieprzowy gotowany na parze

Czas przygotowania: 5 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina

Czas całkowity: 1 godzina, 5 minut/y

Składniki:

  • 4 plastry schabu wieprzowego,
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki,
  • 2 łyżeczki soli,
  • 2 łyżeczki majeranku,
  • 1 łyżeczka pieprzu,
  • 1 duża cebula,
  • ok 1l wody.

Przygotowanie:

  1. Mięso umyć.
  2. Słodką paprykę, sól, pieprz i majeranek wymieszać.
  3. Natrzeć mięso mieszanką przypraw.
  4. Cebulę pokroić na talarki.
  5. Połowę cebuli wyłożyć w garnku do gotowania na parze.
  6. Na cebuli rozłożyć plastry mięsa i przykryć je drugą warstwą cebuli.
  7. Gotować na parze ok 1h.
https://www.bardzogrubysmok.pl/schab-wieprzowy-gotowany-na-parze/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *