Kwaśna limonka i kiwi na whisky


W tym tygodniu pojawi się jeszcze sporo wyskokowych propozycji. Idealnie wpasowują się do konkursu, który nadal trwa. 
Dziś odrobina orzeźwienia z whisky. 

Porcja na 2 koktajle 

Składniki: 
200 ml przecieru z kiwi i limonki
 (w wyciskarce wolnoobrotowej wyciśnij 4 kiwi i 2 limonki, owoce obrane)
100 ml whisky
50 ml syropu cukrowego 

Przygotowanie:
  1. Do shakera wrzuć 3 koski lodu.
  2. Dodaj przecier z kiwi i limonki, whisky, syrop cukrowy.
  3. Wszystko dobrze wstrząśnij.
  4. Przelej do szklanek wypełnionych kulami lodowymi lub zwykłym lodem.
  5. Wszystko udekoruj skórką z limonki.


Zaglądajcie na mój ->  Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty