Pasta kanapkowa z tuńczykiem

2.4K

Z czym jadacie najchętniej kanapki? U nas w domu świetnie sprawdzają się różnego rodzaju pasty. Zarówno te warzywne, jak i rybne, które wspaniale urozmaicają smak tradycyjnych kanapek. Dziś mam dla Was propozycję na bardzo szybką i prostą w przygotowaniu pastę. To taka moja opcja ratunkowa, gdy brakuje czasu na przygotowanie kolacji. Pasta kanapkowa z tuńczykiem to idealne rozwiązanie dla tych, którzy narzekają na brak wolnego czasu 🙂 Spróbujcie bo jest pyszna! A dodatkowo, to kolejna porcja ryb w diecie, co jest ważnym elementem. Mam nadzieję, że pamiętacie o ich spożywaniu. Zapraszam do prostego przepisu 🙂

Pasta kanapkowa z tuńczykiem – składniki (4 porcje):

  • 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym, 170g,
  • łyżka soku z cytryny,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • łyżeczka majonezu.

Pasta kanapkowa z tuńczykiem – sposób przygotowania

Najpierw posiekaj natkę pietruszki, a tuńczyka odsącz z zalewy.

Następnie połącz ze sobą wszystkie składniki.

Pastę nakładaj na ulubione pieczywo i rozkoszuj się smakiem.

Smacznego! 🙂

WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI (bez uwzględnienia pieczywa):
67kcal
Białko: 8,8g
Węglowodany: 1,1g
Tłuszcz: 3,1g
Błonnik pokarmowy: 0,2g

Ładunek glikemiczny: 0,1

Jakie są Wsze ulubione pasty na kanapki? Chętnie poznam nowe propozycje, które z przyjemnością wypróbuję w kuchni. Pochwalcie się w komentarzu! 🙂

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Zapisz się do newslettera i odbierz

DARMOWY EBOOK

"Kalorie się liczą, ale Ty nie musisz ich liczyć..."

Nie wysyłam spamu!

Więcej informacji znajdziesz w mojej polityce prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij