Kasza z warzywami i mozzarellą

Składniki:

1 szklanka kaszy gryczanej

1 kulka mozzarelli light

garść roszponki lub rukoli

150 g pieczarek

kawałek czerownejj papryki

20 g suszonych pomidorow bez oleju

1 mała cebula

2 ząbki czosnku

sól, pieprz

słodka papryka, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Kasze ugotować w 2 szklankach osolonej wody. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. zeszklić na patelni spryskanej olejem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone drobno suszone pomidory oraz pokrojone pieczarki i paprykę. Posypać przyprawami. Podsmażyć całość do odparowania nadmiaru płynu. Dodać ugotowana kaszę, wymieszać. Mozzarellę pokroić w niedużą kostkę i wymieszać z kaszą. Posypać zielenią. Smacznego 🙂

Dodaj komentarz