Składniki:
1 szklanka kaszy gryczanej
1 kulka mozzarelli light
garść roszponki lub rukoli
150 g pieczarek
kawałek czerownejj papryki
20 g suszonych pomidorow bez oleju
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
słodka papryka, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Kasze ugotować w 2 szklankach osolonej wody. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. zeszklić na patelni spryskanej olejem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone drobno suszone pomidory oraz pokrojone pieczarki i paprykę. Posypać przyprawami. Podsmażyć całość do odparowania nadmiaru płynu. Dodać ugotowana kaszę, wymieszać. Mozzarellę pokroić w niedużą kostkę i wymieszać z kaszą. Posypać zielenią. Smacznego 🙂