środa, 30 grudnia 2020

Placuszki sernikowe z mąki z ciecierzycy

Mąka z ciecierzycy moim zdaniem ma "specyficzny" posmak, ale jako gotowy posiłek jest genialna! przygotowałam placuszki sernikowe z wykorzystaniem tej mąki. 



Składniki:

  • 2 jaja
  • 5 tabletek słodziku
  • 50g mąki z ciecierzycy
  • 125g twarogu chudego
  • szczypta proszku do pieczenia
  • aromat
  • 5g oleju rzepakowego do smażenia

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z słodzikiem na puszystą masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i aromat. Całość dokładnie wymieszać. Kolejno dodać twaróg i ponownie wymieszać. Placuszki smażyć na rozgrzanej patelni z olejem na bardzo małym ogniu ok. 2-3 minuty z jednej strony. Podawać z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz