sobota, 26 grudnia 2020

Groch z kapustą Wigilijny

 Zrobiłem wg przepisu mojej siostry. A on pochodzi z naszej domowej kuchni mamy. 

 


 

 

 

 

 

Składniki:

 

  

400 g grochu 

1300 g białej kapusty 

cebula duża 

sól 

pieprz

3 łyżki oleju

2 łyżki mąki

 

 

 

Przygotowanie:

 

 

Groch namoczyłem na 24 godziny. Następnego dnia ugotowałem, aż był miękki, ale nie zaczął się rozpadać.

Kapustę poszatkowałem, obgotowałem i po odcedzeniu dodałem do grochu.

Przygotowałem zasmażkę. Podlałem wywarem, wyrobiłem, dodałem do całości dokładnie łącząc. Do smaku oprawiłem solą i pieprzem.

 


 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz