Składniki:
2 filety z kurczaka
1/2 niedużej kapusty pekińskiej
3 pomidory
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 cebula
1/2 pora
3/4 ogórki konserwowe
2 ząbki czosnku
2-3 łyżki majonezu
2 łyżki ketchupu
1/2 paczki nachosów
sól, pieprz
przyprawa do kurczaka
słodka papryka
maggi, ocet winny lub jabłkowy
Przygotowanie:
Fileta pokroić w kostkę, posypać przyprawami, skropić maggi i octem i wymieszać. Podsmażyć na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i ketchup, wymieszać i wystudzić. Fasolę wypłukać i odcedzić razem z kukurydzą. Pora posiekać, ogórki pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Pomidory obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Można również przygotować sałatkę warstwowo. Sałatkę przełożyć do miski i udekorować nachosami. Smacznego 🙂
muszę w końcu spróbować:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie