Sałatka meksykańska

Składniki:

2 filety z kurczaka

1/2 niedużej kapusty pekińskiej

3 pomidory

1 puszka czerwonej fasoli

1 puszka kukurydzy

1 cebula

1/2 pora

3/4 ogórki konserwowe

2 ząbki czosnku

2-3 łyżki majonezu

2 łyżki ketchupu

1/2 paczki nachosów

sól, pieprz

przyprawa do kurczaka

słodka papryka

maggi, ocet winny lub jabłkowy

Przygotowanie:

Fileta pokroić w kostkę, posypać przyprawami, skropić maggi i octem i wymieszać. Podsmażyć na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i ketchup, wymieszać i wystudzić. Fasolę wypłukać i odcedzić razem z kukurydzą. Pora posiekać, ogórki pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Pomidory obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Można również przygotować sałatkę warstwowo. Sałatkę przełożyć do miski i udekorować nachosami. Smacznego 🙂

3 uwagi do wpisu “Sałatka meksykańska

Dodaj komentarz