Piernikowe tosty francuskie | Mienta blog
Pizza, tosty, grzanki

Piernikowe tosty francuskie

Zapraszam na tosty francuskie w wersji jesiennej. Możecie wykorzystać do nich dowolne pieczywo, ale uważam, że z dyniowa drożdżówka pasuje tu idealnie.

piernikowe tosty francuskie z chalki dyniowej 2 - Piernikowe tosty francuskie

3 porcje

  • 6 kromek chałki lub drożdżówki dyniowej (można wykorzystać zwykłą chałkę lub dowolne pieczywo)
  • 2 łyżki masła klarowanego do smażenia
  • 2 jajka
  • ok. 80 ml mleka
  • łyżka przyprawy do piernika dobrej jakości
  • posiekane orzechy laskowe

piernikowe tosty francuskie z chalki dyniowej 4 - Piernikowe tosty francuskie

Jajka roztrzepujemy z mlekiem i przyprawą do piernika.

Obtaczamy w nich kromki chałki.

Na patelni rozpuszczamy masło.

Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane.

Przed podaniem posypujemy je posiekanymi orzeszkami.

Smacznego :)

piernikowe tosty francuskie z chalki dyniowej 3 - Piernikowe tosty francuskiepiernikowe tosty francuskie z chalki dyniowej 5 - Piernikowe tosty francuskie

Poprzedni Wpis Następny Wpis

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Komentuj