Surówka włoska


Surówka włoska

Soczysta, aromatyczna, zdrowa i bardzo smaczna surówka. Świetny dodatek do obiadu. Pasuje zarówno do mięs, ryb, ziemniaków i klusek. Polecam!

 

 

Składniki:

0,5 kg kapusty kiszonej

1 jabłko

garść świeżej bazylii

1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oliwie

2 łyżki oliwy z pomidorów

1 płaska łyżka miodu

pieprz czarny mielony

 

 

*** Kapustę drobno kroimy i przekładamy do miski ***

*** Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach ***

*** Pomidory kroimy w cieniutkie paseczki ***

*** Bazylię drobno siekamy i dodajemy razem z pozostałymi składnikami do miski z kapustą ***

*** Dodajemy oliwę wymieszaną z miodem, przyprawiamy do smaku mielonym pieprzem i dokładnie mieszamy ***

*** Przed podaniem surówkę przechowujemy w lodówce ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

 

KOMENTARZE