Noworoczna kolacja z sommelierem w restauracji Fatto a mano



W sobotę miałam przyjemność odwiedzić po raz kolejny restaurację  Fatto a mano  na Żoliborzu.

Po raz kolejny nie zawiodłam się, a to oznacza tylko jedno, że poziom kuchni oraz obsługi nadal jest na bardzo wysokim poziomie. Karta jest zmienna, produkty świeże i ten wystój, również nie do znudzenia. 

Kompleks restauracji jednak jest w takim miejscu, że trzeba wiedzieć o niej, żeby tam dotrzeć. TO WAM MÓWIĘ :) ul. Rydygiera 9 w Warszawie. 

Kolacja z sommelierem była ciekawym wydarzeniem w tym miejscu i już wiemy, że to nie ostatni raz, a kolejna odsłona niebawem. Koniecznie śledźcie wydarzenia, bo można spędzić bardzo miło wieczór ze znajomymi lub wyskoczyć na randkę. 

Cena za osobę była zdumiewająca - 149 zł   

sami zobaczcie za co...


Menu:


DIDIER MARQUIS DE BEL AIRES CHAMPAGNE 
AOC Champagne, Francja

Foccacia z tłuczonym karczochem



Risotto truflowe - jedne z lepszych jakie jadłam 

dedykowany kieliszek wina:
CUVEE ALEXANDRE CHARDONNAY 2013 
Casablanca Valley, Chile



Linguine z oliwą virgin z rejonu Gardy, bottarga, cytryna

dedykowany kieliszek wina:
PRIMO BIANCO 2017 
DOC Vermentino di Sardegna, Sardynia, Mesa


Polędwica wołowa, krewetka, mus z gorgonzoli

dedykowany kieliszek wina:
VITARAN CRIANZA MAGNUM 2015 
DOCa Rioja, CASTILLO DE MENDOZA, Hiszpania


Semifreddo kawowe z prażoną cebulą i sosem malinowym

dedykowany kieliszek:
GAJA GRAPPA BARBARESCO 
CAMARCANDA, Italia



Było bardzo smacznie!




Komentarze

Popularne posty