Super prosta i szybka pasta do chleba z 2 składników

Wegańska pasta do chleba z 2 składników

Danie pasta do chleba
Porcje

6

porcji
Czas przygotowania

10

minut

Składniki

  • zielony groszek konserwowy (może być też świeży lub mrożony)

  • 1 cebula

  • olej do smażenia

  • pieprz i sól do smaku

Przygotowanie

  • Pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na oleju. Po 2 minutach dodaj sól i pieprz naturalny. Smaż do momentu aż cebula zmięknie (kilka minut).
  • Do blendera wrzuć groszek konserwowy oraz podsmażoną cebulę.
  • Zblenduj na gładką masę.
  • Podawaj z pieczywem i świeżymi pomidorami lub papryką.

SKOMENTUJ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*