poniedziałek, 9 listopada 2020

Gofry z tahini i kremem karobowo-sezamowym

 Osobiscie gofry mogę jeść codziennie! Z wspaniałymi dodatkami, są jeszcze pyszniejsze. Tym razem wykorzystałam tahini oraz krem karobowo-sezamowy. Pyszności!!!!






Składniki:

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać mąkę ryżową, olej, proszek do pieczenia, aromat oraz kefir. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do bardzo dobrze rozgrzanej z odrobiną oleju gofrownicą. Smażyć ok. 7 minut. Gotowe gofry podać z tahini i kremem karobowo-daktylowym.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Oj zjadłabym takiego gofra :)


    www.natalia-i-jej-świat.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Brzmi pysznie... i egzotycznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. ooo mniam! Gofry - uwielbiam! A tak dawno nie jadłam, że już chyba mam plan na weekend :D

    OdpowiedzUsuń