Naleśniki z grzybami i soczewicą

Składniki:

1 szklanka czerwonej soczewicy

1 cebula

300-400 g odgotowanych grzybów leśnych

1 łyżka natki pietruszki

sól, pieprz

naleśniki:

1 szklanka mąki

1 jajko

woda

sól

Przygotowanie:

Składniki na naleśniki dokładnie wymieszać, dodać tyle wody, aby powstało dosyć rzadkie ciasto. Odstawić.

Soczewice ugotować w 1,5 szklanki osolonej wody. Cebulę posiekać i zeszklić na patelni spryskanej oliwą, dodać grzyby, natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć całość 5 minut. Grzyby wymieszać z soczewicą.

Z przygotowanego ciasta usmażyć naleśniki, na każdy nakładać farsz i zwijać jak krokiety. Przed podaniem obsmażyć na patelni spryskanej oliwą. Smacznego 🙂

4 uwagi do wpisu “Naleśniki z grzybami i soczewicą

Dodaj komentarz