Składniki:
1 szklanka czerwonej soczewicy
1 cebula
300-400 g odgotowanych grzybów leśnych
1 łyżka natki pietruszki
sól, pieprz
naleśniki:
1 szklanka mąki
1 jajko
woda
sól
Przygotowanie:
Składniki na naleśniki dokładnie wymieszać, dodać tyle wody, aby powstało dosyć rzadkie ciasto. Odstawić.
Soczewice ugotować w 1,5 szklanki osolonej wody. Cebulę posiekać i zeszklić na patelni spryskanej oliwą, dodać grzyby, natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć całość 5 minut. Grzyby wymieszać z soczewicą.
Z przygotowanego ciasta usmażyć naleśniki, na każdy nakładać farsz i zwijać jak krokiety. Przed podaniem obsmażyć na patelni spryskanej oliwą. Smacznego 🙂
Często robię z grzybami, lecz nigdy nie łączyłam ich z soczewicą, musze koniecznie spróbować.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam, robiłam podobny farsz do pasztecików drożdżowych, też wyszły super 🙂
PolubieniePolubienie
Pyszna propozycja 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie