Zupa serowa krem

Zupa serowa krem

Zupa serowa krem jest smaczna, pożywna a także prosta w przygotowaniu. Zupa serowa krem najlepiej smakuje podana z grzankami, groszkiem ptysiowym lub diablotkami z ciasta francuskiego.
Przepis pochodzi od pani Katarzyny.
Dziękuję ślicznie za przesłanie przepisu.


Składniki


  • 1,5 litra bulionu
  • 5 serków topionych ( 90 g każdy)
  • 100 g boczku
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 100 g ser cheddar
  • przyprawy:
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka słodka


Przygotowanie


Boczek pokroić na kawałki.
Cebulę i czosnek obrać, a następnie drobno posiekać.
Rozgrzać patelnię i podsmażyć na maśle boczek. Gotowy boczek odłożyć na bok .
Na gorącej patelni zeszklić cebulę i czosnek.
Bulion zagotować , dorzucić cebulę i czosnek, odwinięte z opakowań serki topione, ser cheddar.
Mieszać do momentu, aż ser i serki topione zaczną się rozpuszczać. Blenderem ręcznym zmiksować wszystkie składniki na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną słodkiej papryki. Dodać do gotowej zupy serowej boczku.

Smacznego.

Znajdziesz mnie w
https://zblogowani.pl/blogi_kulinaria/smacznepotrawy-com