Aksamitna pieczarkowa

Aksamitna pieczarkowa
W sumie nie pamiętamy, czy kiedykolwiek wspominaliśmy na blogu, że uwielbiamy pieczarki pod każda postacią. Te grzyby mają w sobie coś co nam smakuje, dlatego też towarzyszą nam często w potrawach - po prostu nie potrafimy się im oprzeć. 

 

Przepis na aksamitną pieczarkową

Przepis na krem z pieczarek pojawił się jakiś czas temu, dzisiaj mamy coś jeszcze lepszego. W naszej zupie, pływają pyszne grzybowe plastry i makaron penne. 
 

SKŁADNIKI:

- 500g pieczarek

- 2 cebule

- 1 marchewka

- 2 ząbki czosnku

- 1l bulionu

- 200 ml śmietany do zup 30%

- garść makaronu Penne

- 3 ziarenka ziela angielskiego

- sól, pieprz

- 1 łyżka oleju

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: Dokładnie wymyj pieczarki i pokrój w plastry, podobnie zrób z cebulą. Marchewkę wymyj, obierz i zetrzyj na tarce. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzuć pieczarki, marchewkę i cebulę. Gdy składniki się zarumienią dorzuć pokrojone 2 ząbki czosnku.

KROK 2: Do bulionu wrzuć pieczarki, cebulę, marchewkę, czosnek, ziele angielskie oraz surowy makaron penne. Gotuj do momentu wrzenia.  
KROK 3: Bulion z warzywami zalej śmietaną, przypraw solą i pieprzem, zagotuj i gotowe.
 

Czas przygotowania: około 45 minut

 

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.

Obsługiwane przez usługę Blogger.